Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czosnkowy dip do mięs

Tekst i foto Aurelka 10-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

Serek homogenizowany naturalny, czosnek, cebula, ogórek kiszony, śmietana, pieprz, sól.

Jak przyrządzić:

Drobniutko pokroić cebulkę i ogórki kiszone, kilka ząbków czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać cały serek homo i troszkę śmietany. Doprawic solą i pieprzem.

Jak podawać?

Konsystencja papki więc proponuje podac w salaterce :)

Uwagi:

Szczególnie polecam do mięs pieczonych i podawanych na zimno.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.01.2005 oldi

Sos do mięsa na zimno to chyba nie jest DIP.

Zgłoś 06.04.2005 kir

czy to jest warte zachodu

Zgłoś 18.02.2006 monika

moze byc dobryy

Zgłoś 28.06.2006 naresca

dla fanatykow lekkiego smaku polecam zamiane serka na jogurt - boski

Zgłoś 19.08.2008 radek

przepraszam kolego sos na zimno to wlasnie dip:)