Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Danie chińskie

Tekst i foto Krzysztof z wawy 07-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-525 złprosty45 min.średnia

Składniki:

2 piersi z kurczaka, 2 lub 3 sosy Łowicz słodko-kwaśne i jeden do chińskiego, warzywa - mieszanka chińska na patelnię z grzybami,
ryż w torebkach, jeden koncentrat pomidorowy, przyprawy według uznania

Jak przyrządzić:

Piersi pokroić w kosteczkę, smażyć na rozgrzanym oleju, aż się zrobią całkiem białe. Później wlać do garnka lub woka wszystkie sosy i podgotować. Gdy się podgotuje, dodać piersi usmażone i gotować na małym ogniu na drugiej patelni. Dodać łyżkę oleju i podsmażyć warzywa. Później dodać te warzywa i gotować na małym ogniu, mieszając cały czas, żeby się nie przypaliło. Dodać trzy łyżki koncentratu pomidorowego i dodawać przyprawy (np.: paprykę ostrą, pieprz, czosnek, paprykę słodką, majeranek, oregano, bazylię) i gotować przez 10 minut. Ugotować w garnku 4 torebki ryżu. Podawać z ryżem polanym sosem.

Potrzebne przybory:

wok lub garnek, garnek do ryżu, dwie patelnie - jedna do warzyw, druga do mięsa

Jak podawać?

Podawać z ryżem polanym właśnie tym sosem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.03.2006 robert maklowicz

polecam te danie sam bede robic w programie wlasnie ten przepis

Zgłoś 08.03.2006 lalapupu

zartujesz ????????????????????????????????????????????

nastepny przepis typu otworzyc jakies tam puszki i dodac obojetnie jakie przyprawy.

podalabym ci w konkurencji przepis na zup... Pokaż więcej

zartujesz ????????????????????????????????????????????

nastepny przepis typu otworzyc jakies tam puszki i dodac obojetnie jakie przyprawy.

podalabym ci w konkurencji przepis na zupe: otworzyc zupe, rozrobic, podac na talerzu, a jak ktos nie lubi, to cos innego wedlug uznania :)

pa-pa

Zgłoś 09.03.2006 alka

BARDZO DOBRE DANIE POLECAM WSZYSTKIM

Zgłoś 11.03.2006 uu

jesli zadowalaja cie prymitywne smaki to faktycznie to moe byc dobre.

Zgłoś 23.03.2006 Clover

Nie sa to wcale prymitywne smaki, jest to bardzo smaczne i proste danie. Tyle że ja z reguły kupuję sos z Knorra w proszku, czasem przyprawę chińską z Kamisa. Ale z sosami z Łowicza też ok. Gdy ... Pokaż więcej

Nie sa to wcale prymitywne smaki, jest to bardzo smaczne i proste danie. Tyle że ja z reguły kupuję sos z Knorra w proszku, czasem przyprawę chińską z Kamisa. Ale z sosami z Łowicza też ok. Gdy częstuję tym daniem znajomych, to zajadają az im sie uszy trzęsą i nie mogą uwierzyc, że jest tak banalnie proste ;) Tak wiec polecam spróbowac, zanim sie oceni. Pozdrawiam autora!

Zgłoś 14.05.2006 Iliada

Super przepis,smakowalo mi jak nie wiem co! moj maz zjadl 3 porcje!!Pozdrawiam serdecznie autora przepisu!

Zgłoś 27.05.2006 !

moje chinskie jest tansze a tak samo smakuje

Zgłoś 30.10.2006 uu

CLOVER - wszystkie sosy knorra i przyprawy kamisa sa tandetne w smaku, bo zawieraja glutamian sodu, a jesli ty i twoi znajomi nie jestescie w stanie tego zanotowac, to wasza strata :D

Zgłoś 11.02.2007 zart

po co tracisz czas na pisanie czegos takiego przeciez to wszystko mozna zczytac z kazdej torebki knora czy sosu lowicz to tak jak bys pisal jak ugotowac herbate dobre.............

Zgłoś 12.12.2006 Doris

To danie jest bardzo pyszne, sama takie gotuje i wszystkim bardzo smakuje, polecam, kest naprawde pyszne. I bardzo szybkie do zrobienia, właśnie będe go dziś gotowała.

Zgłoś 28.09.2007 Angela

Ludzie! Kolejny raz czytam,ze potrawy z proszku, ze sloika to jedna wielka kpina..ok,moze macie racje. Jednak powiedzcie mi jakim sposobem mam zdobyc chinskie grzyby mun,jesli nie ze sklepu z mr... Pokaż więcej

Ludzie! Kolejny raz czytam,ze potrawy z proszku, ze sloika to jedna wielka kpina..ok,moze macie racje. Jednak powiedzcie mi jakim sposobem mam zdobyc chinskie grzyby mun,jesli nie ze sklepu z mrozonkami? Moze powinnam pojechac do chin i sobie nazbierac? Przyprawy tez powinnam zebrac i ususzyc sobie w chinach,bo te nasze knorra zajezdzaja glutaminianem sodu?! zatem oświećcie mnie i napiszcie naprawdę super prawdziwy przepis na chińszczyznę do wykonania w domowym zaciszu i tańszy niz wyprawa do Chin!

Zgłoś 29.12.2007 jacek jacek22

bardzo pyszne proste danie dzieki wielkie

pozdro dla autora

Zgłoś 30.12.2007 angel22

co to za filozofia zrobic jakiekolwiek danie z sosem ze sloika?

Zgłoś 09.03.2008 fuj!!

mega wiesniacki przepis ... i ten majeranek ..nieeee,wstyd