Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Danie z ryby

Tekst i foto MONIKIULKA 23-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
dużo? złwymagający? min.średnia

Składniki:


1 kg płatów rybnych, oprószyć ,"delikatą" czerwoną, obtoczyć w jajku i w bułce, usmażyc.

ZALEWA: 2 szklanki wody, 1/3 szklanki octu,
łyzeczka soli,
półtorej łyzeczki cukru,
ziele angielskie,
liście laurowe,
pieprz,
wszystko zagotować, dodac 3 łyżki przecieru pomidorowego.

Jak przyrządzić:


1 kg cebuli pokroić w paski, dusić na niepełnej szklance oleju do miękkości, wlac kipiącą zalewę do cebuli, pomieszać i gotowac 5 min. Zalać tym ryby i poczekać aż odparuje.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Danie można zrobić 3 dni wcześniej. Można podawać na zimno lub gorąco.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.08.2006 scully

troche to dziwne: 2 szkl wody ma odparowac bez gotowania?