Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

De volaille z ananasem

Tekst i foto O. 17-08-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

Pierś kurczaka, ananas z puszki, kukurydza z puszki, ser żółty, zioła prowansalskie, sól, pieprz, jajko i bułka tarta na panierkę.

Jak przyrządzić:

Piersi rozbić dość cienko. Przyprawić solą, pieprzem, ułożyć kawałek sera żółtego, kawałek ananasa, kilka ziaren kukurydzy i posypać ziołami. Całość zawinąć dość ściśle. Obtoczyć w jajku, bułce i smażyć na złoty kolor.

Jak podawać?

Podawać z frytkami i surówką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.01.2011 Benita

Przeciez ta piers bedzie w srodku surowa??Trzeba ja podpiec na patelni aby zamnac "pory" potem do piekarnika to moze cos z tego bedziie!!Smacznego!1

Zgłoś 07.10.2008 b...

nigdy nie jadlas de volaille z ananasem? sa bardzo dobre!

Zgłoś 10.11.2007 Majka

De volaille jest z wyplywajacym maselkiem a nie z ananasem

Zgłoś 24.11.2009 kit30

hehe jakim cudem chcesz dać ananasa w całości? Są ananasy w puszkach pokrojone w kostkę a ja jak robiłem to jeszcze przepołowiłem taką kostkę

Zgłoś 30.09.2009 MiAsia

A ten ananas ma być w całości?? Bo jakoś mam problem z wyobrażenie sobie tego:)