Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dewolaje

Tekst i foto justin 29-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3 roladki? złprosty30 min.?

Składniki:


filet z kurczaka 1 podwójny, masło, jarzynka (przyprawa typu kucharek), olej roślinny do smażenia, bułka tarta i jajko.

Jak przyrządzić:


Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem (tak jak schabowe), posypać jarzynką, delikatnie położyć kawałek masła (wielkości 1 cm szeroki na 2 cm długi), zwinąć jak rolady, obtoczyć w jajku roztrzepanym następnie w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu do otrzymania złotego koloru.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


podawać na ciepło; można z frytkami, ziemniakami i surówką

Uwagi:


Do środka oprócz masła można włożyć kawałek moreli suszonej jeżeli ktoś lubi na słodko, lub sera żółtego.

Czas przygotowania:


szybkie w przygotowaniu i mało pracochłonne
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.10.2005 monika

swietny przepis ,szczegolnie dla mlodziencow,wiecznie glodnych i buszujacych po kuchni- moga sobie sami zrobic cos obiadowego, nie czekajac na mamusie! A mamusia tez chetnie wkasi, jezeli cos d... Pokaż więcej

swietny przepis ,szczegolnie dla mlodziencow,wiecznie glodnych i buszujacych po kuchni- moga sobie sami zrobic cos obiadowego, nie czekajac na mamusie! A mamusia tez chetnie wkasi, jezeli cos dla niej zostanie.

Zgłoś 12.10.2005 lalapupu

wszystko by bylo super, gdyby zamiast tej debilnej chemicznej jarzynki uzyc ziola, sol i pieprz :P

Zgłoś 19.11.2005 zaneta

suuuuuper przepis

Zgłoś 15.12.2005 mysia

bardzo łatwy przepis.bardzo przyjemne w przygotowaniu a co najważniejsze pyszne juz w samym szamaniu.........polecammm

Zgłoś 28.03.2006 sylwia

tak samo robie i wszystkim smakuje polecam.

Zgłoś 08.04.2006 ewa

robię kilka lat dewolaje a moja rodzina jest zachwycona mam jedą uwage pieczcie dewolaje w całym tłuszczu smacznego

Zgłoś 08.04.2006 ewa

możecie pisać mejle chętnie odpowiem

Zgłoś 14.12.2006 Michał

Są tu podstawowe błędy w panierowaniu mięs!

1 Rozbij kotleta ok 12 dag

2 daj kopru szczypte,

3 masła (najlepiej lekko miękkieko aby kotlet dał ci sie uformować

dobrze... Pokaż więcej

Są tu podstawowe błędy w panierowaniu mięs!

1 Rozbij kotleta ok 12 dag

2 daj kopru szczypte,

3 masła (najlepiej lekko miękkieko aby kotlet dał ci sie uformować

dobrze w ręce ok. 1na 2 cm)

4 panieruj mąka, jajko, bułka x2

5 jeśli smażyć będziesz w dużej ilości tłuszczu to kontroluj temperature nie więcej niż 150C przy większej temp. kotlet bedzie spalony z zewnątrz a surowy wewnątrz.

Zgłoś 22.12.2006 ewa11

myślę że będą smakowałym mojej rodzine przy świętach dziękuję za przepis

Zgłoś 30.04.2007 Piotr

Przepis może i fajny!! potrawa również ale nie dla wszystkich!! Pamiętajcie o swojej wątrobie!! Ona tego nie lubi!! Pozdrawiam!!

Zgłoś 24.12.2008 Aga

super przepis

Zgłoś 03.11.2007 kasia:)

super przepis polecam i zycze smacznego:):):):):)

Zgłoś 03.11.2007 klyn

bisty przepis borze sie po mnie sra ...:P

Zgłoś 03.07.2008 .....

ja dodje do srodka oprocz masla ser, pyszne

Zgłoś 30.04.2011 Anna

Zamiast masła można też położyć plasterek szynki i kawałek żółtego sera (o wymiarach mniej więcej takich, jak wspomniane masło). Pyszności!