Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Diabelski makaron

Tekst i foto Emka 18-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.średnio dużo

Składniki:

- ugotowany i odcedzony makaron (paczka), najlepiej swiderki,
- 2-3 łyzki przecieru pomidorowego,
- szczypta bazylii, oregano, tymianku i wegety,
- 2 średnie zabki czosnku,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić:

Podsmażyć makaron na patelni wraz z vegetą. Gdy będzie już na nim chrupiąca skórka, dodać przetarty czosnek, przecier i zioła. Smażyć jeszcze przez ok. 4 min. i gotowe!

Uwagi:

Uwaga na czosnek! ;-)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.08.2004 Dakota

Ty chyba zupelnie nie wiesz co znaczy przymiotnik diabelski. Albo barrdo pikantny albo aromatyczny. 2 marne zabki czosmku na pake makaronu to smiech na sali...

Zgłoś 22.08.2004 Emka

rzeczywiście 2 ząbki czosnku to się daje na pół paki.Ale chyba jest smaczny no nie?

Zgłoś 23.08.2004 mika

Hmmm DIABELSKI??????cOŚ TU NIE PASUJE:):):)

Zgłoś 23.08.2004 m

Marudy... 2 ząbki swieżego czosnku dają mocny aromat :P

Zgłoś 23.08.2004 marysia

Ten przepis jest mało diabelski!!!!!!!!

Zgłoś 24.08.2004 harry potter

Jak ten makaron jest diabelski to ja nie umiem czarować i nikt mnie nie zna!

Zgłoś 24.08.2004 Emka, twórczyni diabelskiego makaronu

Ale ten diabelski to chodzi o kolor , anie o smak tej potrawy. Czepiacie się tylko nazwy. Lepiej oceńcie smak.:-)

Jak coś to dodajcie więcej czisnku i jakiejś papryczki Chili, ale nie odp... Pokaż więcej

Ale ten diabelski to chodzi o kolor , anie o smak tej potrawy. Czepiacie się tylko nazwy. Lepiej oceńcie smak.:-)

Jak coś to dodajcie więcej czisnku i jakiejś papryczki Chili, ale nie odpowiadam za efekty tej mieszanki.

Zgłoś 25.08.2004 Julka

Jestes tworczynia tego czegos czego nawet nie mozna nazwac potrawa i jeszcze mowisz: dodajcie sobie to czy tamto ale nie odpowiadam za smak. Idiotyczne podejscie. I co to znaczy 'diabelski ... Pokaż więcej

Jestes tworczynia tego czegos czego nawet nie mozna nazwac potrawa i jeszcze mowisz: dodajcie sobie to czy tamto ale nie odpowiadam za smak. Idiotyczne podejscie. I co to znaczy 'diabelski kolor'? Emka idz sie doucz bo niezbyt to inteligentne.

Zgłoś 25.08.2004 Emka

Przykrość za przykrość Julka. Ty pewnie nawet tego nie gotowałaś. Wszystkim nie dogodzę wybaczcie. A już na pewno nie tym, którzy tak prostego przepisu nie potrafią wykonać.Sama doucz się GOTOWA... Pokaż więcej

Przykrość za przykrość Julka. Ty pewnie nawet tego nie gotowałaś. Wszystkim nie dogodzę wybaczcie. A już na pewno nie tym, którzy tak prostego przepisu nie potrafią wykonać.Sama doucz się GOTOWAĆ! :-D JULKO

Zgłoś 27.08.2004 JULKA

Emka nie wymądrzaj sie i pogodz sie z tym ten przepis jest zły!

Zgłoś 30.08.2004 ziba

nidobrze sie robi od tych komentarzy

ble

Zgłoś 30.08.2004 Ziba = Emka

Zgłoś 01.09.2004 lubic

lubic jajajajaja

Zgłoś 04.09.2004 yka

mozna dodac pieprzu chili i innych ostosci pyyychaaaa....

Zgłoś 21.10.2004 domika

ludzie dajcie spokuj tej dziewczynie, przeciez przepisy są po to żeby je urozmaicać i dolepszać dodajcie sobie chilli a bedzie na pewno diabelski

Zgłoś 24.10.2004 aeter

A ja uwazam, ze przepis jest super:) Latwy, a do tego jaki pyszny:D Ja bym dodala jeszcze troche bulionu do tego, ale to juz chyba wtedy nie jest wegetariańskie;>

Zgłoś 26.11.2004 Mona

Robiłam podobny makaron, jest faktycznie bardzo dobry, tylko dawałam więcej czosnku (ok. 4 ząbki), smakuje z warzywami na parze lub przygotowanymi wg własnego uznania, ale nie wymieszane razem... Pokaż więcej

Robiłam podobny makaron, jest faktycznie bardzo dobry, tylko dawałam więcej czosnku (ok. 4 ząbki), smakuje z warzywami na parze lub przygotowanymi wg własnego uznania, ale nie wymieszane razem, tylko obok na talerzu. Lepsze są rurki niż świderki

Zgłoś 01.12.2004 KURT SCHULLER

serdeczne pozdro dla wsistkich co ogladaja alfabet kulinarny kurta szelera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 04.12.2004 Kurti

Alfabet kulinaaaarny Kuuurtaaa Szeleeeeeraaaaa.!

Zgłoś 11.12.2004 dziumba

A mozna dodać sera?

Zgłoś 17.12.2004 Jura

Ja dodaję duuuuużo seeeeraaaa! I jest pyszne

Zgłoś 09.01.2005 Nel

Dodajcie sobie do tego troszke tabaco i pieprzu ziolowego. Wtedy bedzie diabelski :)

Zgłoś 27.01.2005 mauy-miu

ja proponuje zamiast makaronu grzanki i do tego ser i dużo czosnku i chilli i na to diabelsko czerwony ketchup i wtedy jest pycha:)a poza tym nie lubie wegety bo jak cos jest do wszystkiego to j... Pokaż więcej

ja proponuje zamiast makaronu grzanki i do tego ser i dużo czosnku i chilli i na to diabelsko czerwony ketchup i wtedy jest pycha:)a poza tym nie lubie wegety bo jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego.pozdrawiam

Zgłoś 02.02.2005 Iwi

Moja rodzinka uwielbia ten makaron, ale je go zawsze smażę na masełku z bułką tartą i koniecznie na końcu dodaję żółty ser i smażę aż się rozpuści. Bez sera to nie byłoby to samo. Pycha!!!

... Pokaż więcej

Moja rodzinka uwielbia ten makaron, ale je go zawsze smażę na masełku z bułką tartą i koniecznie na końcu dodaję żółty ser i smażę aż się rozpuści. Bez sera to nie byłoby to samo. Pycha!!!

Zgłoś 02.04.2005 UuuKi

aaa mi to smakowało i nawet niezle wygladało ... i nie bojcie sie dodawac chili... naprawde dobre i przedewszystkim tanie i proste pozdrawiam

Zgłoś 01.05.2005 eru

Wpieprzyć do piekarnika niech ser się przytopi. Sami wykombinujcie coś takiego i bedzie lajt.Wrzucić przypraw na banie- jak kto tam sobie chce. Nie żadna nowość ;]

Zgłoś 12.02.2006 jhg

Kurcie Selerze, ty stary klocu

Zgłoś 12.03.2007 pela

Uwazam,ze niktorzy z was bardzo krytykujecie cudze pomysly i uwazam,ze skoro jestescie tacy madrzi to dlaczego nieczytamy waszych przepisow?Jednym slowem jestescie przykre az mi jest was zal-wie... Pokaż więcej

Uwazam,ze niktorzy z was bardzo krytykujecie cudze pomysly i uwazam,ze skoro jestescie tacy madrzi to dlaczego nieczytamy waszych przepisow?Jednym slowem jestescie przykre az mi jest was zal-wiesniacy!

Zgłoś 07.09.2006 madziora

Super pyszny przepis -napewno wyprubuje.

Zgłoś 12.11.2006 muniek99

pycha! z chilli i serkiem wprost palce lizac! polecam:)

Zgłoś 04.11.2006 Mahdi

Nie jestem zwolenniczką vegaty... w zamian proponuję sos sojowy - nada odpowiednio słony smak i do tego super zabarwi makaron.. co w połączeniu z koncentratem będzie nie tylko pachniało, ale tak... Pokaż więcej

Nie jestem zwolenniczką vegaty... w zamian proponuję sos sojowy - nada odpowiednio słony smak i do tego super zabarwi makaron.. co w połączeniu z koncentratem będzie nie tylko pachniało, ale także wyglądałe niezwykle apetycznie. Aaaaa... i oczywiście WIĘCEJ CZOSNKU I ŁYŻECZKĘ CHILI W PROSZKU! Pozdrawiam

Zgłoś 23.03.2007 Wypasiona Foczka

Diabelski?

do diabła z takim przepisem

Zgłoś 02.01.2008 jagoda

w ostatniej fazie mozemy dodac troche smietanki i parmezan do posypania,duzo daja swieze ziola!

Zgłoś 17.02.2010 ya

najpierw trzeba usmazyc czosnek troche, ale nie spalić, a potem dodac makaron, wtedy czosnek nie bedzie taki ostry i mozna dodac wiecej dla aromatu