Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dip chrzanowy

Tekst i foto Lotinnam 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty7 min.?

Składniki:

Jogurt naturalny (125 g),
szczypiorek (pęczek),
rzodkiewki (pęczek),
chrzan tarty (parę łyżeczek),
sól,
pieprz kolorowy

Jak przyrządzić:

Umyć warzywa i odsączyć. Szczypiorek drobno posiekać, rzodkiewki zetrzeć drobno na tarce. Połączyć z jogurtem.
Dodać parę łyżeczek tartego chrzanu. Doprawić solą i pieprzem.

Potrzebne przybory:

tarka

Jak podawać?


Uwagi:

Prosty dip, który bardzo ładnie się prezentuje na talerzu - biało-czerwono-zielone.
Chrzan powinien tylko nadać sosowi charakter, a nie zdominować jego smak, więc lepiej dać ciut mniej niż za dużo. Można używać zarówno świeżo startego chrzanu, jak i takiego ze słoika.
Smacznego.



Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.09.2009 Ali

świetnie komponuje się z pieczoną kielbaską