Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dip czosnkowy ala Marselka

Tekst i foto Marsela 19-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5 min.?

Składniki:

- śmietana 18% (to zalezy od was, ile chcecie sosu),
- 2 ząbki czosnku (jeżeli ktoś lubi więcej, to można dodać),
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Do miseczki lub kubka dużego wlewamy śmietany, następnie dodajemy zmiażdzone ząbki czosnku, sól, pieprz i mieszamy. Odstawiamy na jakiś czas, żeby wszystko się przegryzło. Najlepiej smakuje z plackami ziemniaczanymi zamiast samej śmietany :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.07.2004 Laleczka

Jak można zwykły, ubogi i najprostszy na świecie sos czosnkowy nazwać 'a'la Marselka'? Wymyśliłeś/aś go sama? To gratuluje, ale ja go znałam i bez Ciebie...

Zgłoś 15.07.2004 bartek

Nie wysiliłaś się koleżnko. Takie coś nie można nazwać sosem.musisz świetnie gotować. pozdro.

Zgłoś 15.07.2004 braun

super sosik.hehehe.ciekawe czy placuszki ziemniaczane też takie dobre..hahahahahahaha.

Zgłoś 21.08.2004 massiu

Jebnięci jesteście...

Zgłoś 21.08.2004 massiu

Wszyscy oprócz "Marselki" hehe :D

Zgłoś 15.07.2005 agatka t.

odczepcie sie od niej skromny ale bardzo dobry sos nie zawsze musza byc tak drgie skladnikiPYCHOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 11.01.2006 mmmmm

ja mieszam to jeszcze z majonezem i posiekaną bazylią.Sos jest pyszny.U mnie w rodzinie strasznie go lubią

Zgłoś 23.09.2008 Maestro

Sos szybki, tani i dobry wielkie dzieki ;D

Zgłoś 19.03.2014 australia hermes bags

hermes belt forum Czarna Oliwka - Dip czosnkowy ala Marselka

australia hermes bags http://www.egum.dk/australia-hermes-bags-off-white-hermes-5841.aspx