Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dip szpinakowy

Tekst i foto Ulkige 18-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty25 min.?

Składniki:


1 torebka mrozonego szpinaku - 200 gram,
150 gram majonezu,
150 gram smietany,
150 gram sera parmezan,
1 mala cebula pocieta w drobna kostke,
pieprz.

Jak przyrządzić:


Wymieszac wszystkie skladniki w naczyniu zaroodpornym i piec w goracym piekarniku do momentu gdy wierzch zacznie sie zazolcac :) Nie przykrywac.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Prosze ostudzic, podawac na cieplo lub na zimno z krakersami lub bagietka.

Czas przygotowania:


15
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.01.2006 cosma

super :)

ja coprawda nie zapiekalam, tylko podgotowany szpinak poszatkowalam i wymieszalam, ale i tak rewelacja !!!

:)

Zgłoś 19.01.2008 anka

Dip szpinakowy to rewelacja do chipsów z tortilli... z malymi zastrzezeniami,mam troche udoskonalony przepis wiec tak... zamist smietany daje serek typu "philadelfia" do tego gesty gre... Pokaż więcej

Dip szpinakowy to rewelacja do chipsów z tortilli... z malymi zastrzezeniami,mam troche udoskonalony przepis wiec tak... zamist smietany daje serek typu "philadelfia" do tego gesty grecki jogurt oraz czosnek (ma byc geste,aby nakladac na chipsy i wwcinac a nie jaka breja) dodatkowo parmezan na góre!! aby gdy sie zapieka stworzyl rumianą i chrupką skorupke, naprawde rewelka POLECAM!!

Zgłoś 19.06.2013 gość

I'm so glad I found my suoltion online.