Dla każdej kobiety
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
? | ? zł | prosty | 10 min. | ? |
Składniki:
- 1 sałata pekińska,- majonez,
- 1 jabłko,
- 1 marchewka,
- pieprz i sól.
Jak przyrządzić:
Sałatę pekińską kroimy w kosteczkę i wsypujemyd miski.Z marchewką i jabłkiem robimy to samo i dodajemy do sałaty.
Bierzemy łyżkę, czyścimy( bo córeczka jeste taka niedokładna ) i dodajemy majonezu na babskie oko. Sól i pieprz wsypujemy, ale bez przesady.
Mieszamy wszystko i gotowe! Bon Apetit!
Jak podawać?
Można dodać do wszystkiego i przystroić na wszystkie sposoby świata. Wystarczy pomysł!
Placuszki z cukinii z fetą i miętą
Oryginalny smak, który pokocha cała rodzina. Cukinia to łatwo dostępne warzywo, które często hodowane jest w przydomowych ogródkach lub na działkach. Okazuje się, że z cukinii można wyczarować pyszne przekąski dla całej rodziny. Przepis na placuszki z cukinii z fetą i miętą jest bardzo prosty, a efekt zaskoczy najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowanie takiego posiłku zajmie około 45 minut, a placuszki smakują równie dobrze zaraz po usmażeniu, jak i następnego dnia.

Farsz z białej kiełbasy w cieście
Wielkanoc to czas radości i wspólnego świętowania. My Polacy przywiązujemy dużą wagę do tradycji i nie wyobrażamy sobie świąt bez jajka, chrzanu, białej kiełbasy - serwujemy ją pod różnymi postaciami, w żurze, smażoną, gotowaną, pieczoną. Rzadziej przygotowujemy białą kiełbasę jako farsz z pieczarkami, upieczoną w cieście francuskim z ugotowanymi jajkami w środku. Jest to przepis dla osób, które nie lubią monotonii w kuchni i chętnie eksperymentują.
Komentarze
Zgłoś 21.11.2003 dor
Proponuję majonez mieszać 50:50 z jogurtem naturalnym. Korzystne dla smaku i nie tylko.
Zgłoś 25.01.2005 Pauliśka
"bierzemy łyżkę, czyścimy" ? Ja nie rozumiem, co tutaj jest do czyszczenia, łyżka? Mamy wyczyścić łyżkę? Bo tak z tego wynika....
oczywiście wiem, że to nie o to chodzi, ale co ... Pokaż więcej
"bierzemy łyżkę, czyścimy" ? Ja nie rozumiem, co tutaj jest do czyszczenia, łyżka? Mamy wyczyścić łyżkę? Bo tak z tego wynika....
oczywiście wiem, że to nie o to chodzi, ale co czyścimy w końcu?
Zgłoś 16.02.2005 aventia
jak masz czystą łyżkę, to nie czyścisz, w czym problem??????????????
Zgłoś 01.03.2005 vanilla
Coś mi się tu nie zgadza. Nigdy nie słyszałam o 'sałacie pekińskiej'. Może chodzi o pekińską kapustę?
Zgłoś 01.03.2005 vanilla
Jeszcze raz ja. Wydaje mi się, że z tym czyszczeniem łyżki, to był żarcik. Ja też jestem córką i jeśli już zmywam naczynia, to tez niezbyt dokładnie:)
Zgłoś 17.11.2005 aska
lyzki masz brudne ale znasz francuski brawo
Zgłoś 19.11.2005 beata
swietny przepis wyprobuje!=)
Zgłoś 06.12.2005 marie
To strasznie slodkie !!!
Nadaje sie najwyzej dla coreczki !
Zgłoś 09.12.2005 Martana
Faktycznie - salata pekinska nie istnieje a co do przepisu to nie jest smaczny ani trpche, przynajmniej dla mnie i moich przyjaciol - wg mnie to jest glownie przepis na niedomyta lyzke i niechlu... Pokaż więcej
Faktycznie - salata pekinska nie istnieje a co do przepisu to nie jest smaczny ani trpche, przynajmniej dla mnie i moich przyjaciol - wg mnie to jest glownie przepis na niedomyta lyzke i niechlujna corke.
Zgłoś 08.01.2006 iwcia
po pierwsze jest kapusta chinska a nie salata,po drugie jest najlepiej ja pokroic w paski a reszte skaldnikow zetrzec na tarce dodac jeszcze cebule starta na tarce wtedy jest smaczne i nie tak ... Pokaż więcej
po pierwsze jest kapusta chinska a nie salata,po drugie jest najlepiej ja pokroic w paski a reszte skaldnikow zetrzec na tarce dodac jeszcze cebule starta na tarce wtedy jest smaczne i nie tak bardzo slodkie
Zgłoś 27.02.2006 sylwia
ja dodaję kukurydzę i paprykę też dobrze smakuje.pozdrawiam.
Zgłoś 13.03.2006 ivonne
o ja robie podobna surówkę
szatkuję kapustę pekińską, ścieram kwaśne jabłko, dodaję smietanę, sól i koniecznie pieprz czarny , świerzo zmielony, w dużej ilości
pychotka
... Pokaż więcejo ja robie podobna surówkę
szatkuję kapustę pekińską, ścieram kwaśne jabłko, dodaję smietanę, sól i koniecznie pieprz czarny , świerzo zmielony, w dużej ilości
pychotka
Zgłoś 13.03.2006 Uśka
Jak można kapuste, czy tam sałatę pekińską pokroić wkostkę hm????????????????????:)))
Zgłoś 31.05.2006 groszek
a ja znam te sal. po malenkich modyfikacjach, jako sal.szejka, bo jadlam ja po raz pierwszy w "Sfinksie" w Gdansku.Do kapuchy dodaje:
starta marchew, kukurydze, ogora swiezego, ... Pokaż więcej
a ja znam te sal. po malenkich modyfikacjach, jako sal.szejka, bo jadlam ja po raz pierwszy w "Sfinksie" w Gdansku.Do kapuchy dodaje:
starta marchew, kukurydze, ogora swiezego, wraz zeskorka, jesli nie jest za gruba, troszke cebuli oraz deressing : mix keczupu z majonezem i smietana, badz jogurtem, czosnek, vegeta(mniam!!!) ziola prowansalskie i...co tam chcecie wele uznania!! Wcale nie jest slodka a pasuje do wsystkiego!! Do mieska i krokietow i samodzielnie i do rybki!!
Moja przyjaciolka zrobila ja z nalesniczkami dla tesciowej....Vici!!!
Zwyciestwo na calej linii!!
podam pozniej przepis na nalesniki, zeby bylo d kompletu!!!
Zgłoś 14.06.2008 sara
ta sałata pekińska musi być pycha proszę o odpowiedż gdzie dostać taką fantastyczną sałatę pekińską a te łyżki to super sama mam takie hej