Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dla smakoszy

Tekst i foto Magda 27-01-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-615-20 złprosty20-30 min.wysoka

Składniki:

- 2 torebki ryzu
- 1 puszka tunczyka w oleju (kawalki)
- 1 puszka ananasa
- 1 mala cebula
- 2-2,5 lyzki majonezu
- 1 mala puszka kukurydzy
- 0,5 szklanki luskanych orzechow wloskich
- sol i pieprz do smaku

Jak przyrządzić:

Ryż ugotowac (15-18 min), orzechy drobno pokroic (powinny byc wielkosci polowy kukurydzy), cebule siekamy, ananasa, kukurydze i tunczyka dokladnie odsaczyc. Wszystkie skladniki wymieszac laczac je majonezem - sol i pieprz dodac do smaku.

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, garnek, sztucce do mieszania salatek, naczynie na salatke

Jak podawać?

podawac w misce do salatek, brzegi mozna przystroic ananasem lub jego liscmi

Uwagi:

Ryz powinien byc zimny a ananas pokrojony w kostke (mozna rowniez kupic ananasa w kawalkach)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.02.2005 Smakoszka

Już mi ślinka ciekmie..mniam ... już giegnę do kuchni zabierać sie do pracy ;))

Zgłoś 13.12.2005 lalapupu

smakosze nie jadaja ryzu z torebki :P

Zgłoś 02.01.2006 madziaq

PYSZNA!!!! zrobilam z jednej torebki ryzu, bo deficyt byl po sylwestrze, ale genialna!!!!!

Zgłoś 18.08.2006 krzemko

Pycha!!!!

Zgłoś 14.10.2006 agat

Uważam,że lepsze jest bez ananasa i bez orzechów ale za to z ogorkiem kiszonym i tuńczyk powiniem być w sosie własnym... ;)