Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dorsz duszony z pomidorami

Tekst i foto KasiaK 27-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty20 min.niska

Składniki:

500 g filetów z dorsza (mintaja),
500 g pomidorów,
1 czerwona papryka,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
0,5 łyżeczki cynamonu,
oliwa lub olej

Jak przyrządzić:

Na rozgrzanej oliwie smażyć posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę, aż będzie miękka. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i paprykę, mieszając, smażyć 4 minuty. Dodać cynamon i rybę pokrojoną w kostkę o boku 2,5 cm. Dusić pod przykryciem ok. 10 min, aż ryba przy rozdzielaniu widelcem będzie się dzielić na płatki.

Uwagi:

Gotową potrawę można posypać uprażonymi migdałami.
Przepis pochodzi z książki "Dieta śródziemnomorska", przepis nie zawiera soli.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.10.2006 Bogdan

A tak miedzy nami to podoba mi się przepis Kasi bo dzięki pokrojeniu ryby w kostkę i duszeniu jej z dodatkami unika się mycia kuchenki i okolic popryskanych tłuszczem z tradycyjnego smarzenia ry... Pokaż więcej

A tak miedzy nami to podoba mi się przepis Kasi bo dzięki pokrojeniu ryby w kostkę i duszeniu jej z dodatkami unika się mycia kuchenki i okolic popryskanych tłuszczem z tradycyjnego smarzenia ryby na tłuszczu.

Zgłoś 10.10.2006 Bogdan

DO ADMINISTRATORA

Administrator serwisu powinien dodac mozliwość edytowania dodawanych postów chociażby po to aby poprawiac swoje błędy w dodanym tekście. smarzenie - smażenie