Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dorsz gotowany na parze

Tekst i foto Justyna 31-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3? złprosty30 min.?

Składniki:

filet z dorsza - 300 g,
sok z cytryny - około 30 ml,
masło - 15 g,
sól, pieprz ziołowy

Jak przyrządzić:

Opłukać filety i ułożyć na półmisku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Położyć na każdym filecie kawałki masła. Gotować na parze ok. 30 minut.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Potrawę najlepiej podawać wraz z sosem pomidorowym, ziemniakami (najlepiej z wody) oraz świetnie nadaje się do niej sałata z kefirem.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.08.2006 Maciej

Justynko lubie cos ukuchcic a twoj przepis jest naprawde godny polecenia.Dorsz pychotka.Pozdrawiam-Maciej

Zgłoś 14.03.2007 Rita

mmm...zrobie napewno:)) pozdrawiam:)

Zgłoś 01.05.2007 tp

jest super

Zgłoś 09.03.2010 eliza

Naprawdę smaczny dziś cała rodzinka się zajadała. Polecam Pycha