Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Dorsz zapiekany w ziemniakach polanych budyniem

Tekst i foto KIKO 06-06-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
420-25 złprosty20 min.?

Składniki:

1 duży dorsz,
0,5 kg młodych ziemniaków,
1 budyń, pieprz, sól,
szklanka coca-coli,
wołowina do ozdoby

Jak przyrządzić:

Dorsza usmarzyc na patelni z olejem. Ziemniaki ugotowac i zetrzec na tarce. Budyn ugotowac i wystudzic. Na spod brytfanny wylozyc czesc ziemniaków, nastepnie wlozyc rybe, zalac ja budyniemi i polac colą. Nastepnie przykryc wszystko startymi ziemniakami. Calosc wlozyc do pieca (180 stopni) na 20 minut. Podawac z kawalkami surowej wołowiny.

Jak podawać?

na talerzu :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.06.2005 Taroti

a ten budyń to o jakim smaku? ;)

Zgłoś 16.06.2005 gosik

nie piszcie takich bzdur bo jakiś małolat się nie daj boże skusi:)

Zgłoś 16.06.2005 koko

Zamiast wymyślać idiotyzmy, naucz sie pisać poprawnie""smażyć"

Zgłoś 20.08.2005 emma

czy zamiast coli mozna dodac sprite?:ob--

Zgłoś 25.08.2005 ulrich von przepis

Zrobilem to - bardzo mi smakowalo tylko to wszystko posypalem jeszcze startymi kasztanami wprost z drzewa - niebo w gebie

Zgłoś 28.09.2005 Maja

Kiko tym budyniem polej sobie swoj glupi leb

Zgłoś 13.12.2005 slodka

skad taki przepis ktos wynalazl to wyglada jak pomyje

Zgłoś 19.01.2006 Koń

A ten budyń, debilu, to pewnie czekoladowy z sokiem malinowym.

Zgłoś 05.02.2006 milka

wspulczuje mu,wszyscy takie pyszne reczy zajadaja a ten takie zlewy........no mozdzek sie moze skurczyc troche:)

Zgłoś 22.03.2006 ST???

Pisałeś to po pijaku???

Zgłoś 13.09.2006 bati81

szkoda dorsza!!!!

Zgłoś 23.12.2006 Tomincio

No i oczywiście ryba musi byc żywa - by mogła w tej Coli sobie popływać

Zgłoś 03.01.2008 herr Feler

A ja zamiast coli dodaję WD-40. Warto, drgawki przechodzą już po 5 minutach. A na wierzch zassssmażka!!!

Zgłoś 22.03.2008 Jacek

A do tego świeży sok z aloesu. Lekko schłodzony.

Zgłoś 18.04.2008 ja

czy wołowina może być z kawałkami sierści? kłaczki wnoszą dodatkowy efekt kulinarny,polecam;)