Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Duży jaś z tuńczykiem

Tekst i foto pi 21-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty10 min.?

Składniki:

- 250g fasoli duży jaś,
- jedna mała cebula,
- puszka tuńczyka w kawałkach,
- kilka łyżek oliwy z oliwek,
- sól,
- pieprz,
- zioła.

Jak przyrządzić:

Fasolę namoczyć, ugotować, odcedzić. Gdy wystygnie przełożyć do miski i plać oliwą wymieszaną z solą i pieprzem. Dodać kawałki tuńczyka na wierzch i cebulę pokrojoną w paseczki - wymieszać. Posypać ziołami.

Czas przygotowania:

Tuńczyk lepszy w kawałkach niż rozdrobniony.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.02.2005 EDZIA

Oj coś mi się wydaje że to nie ten przepis, za mało składników.

Zgłoś 07.11.2005 lena

mozna dac majonezu troche zamiast oliwy i bedzie tez fajnie

Zgłoś 07.11.2005 lena

z majonezem tez dobra majonez zamiast oleju a skladnikow starczy