Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ekstra jajecznica - pycha

Tekst i foto nunka 15-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?8-10 złprosty12 min.średnia

Składniki:

pieczarki, cebulka, wędlina, jajka, sól, pieprz, pieczywo tostowe

Jak przyrządzić:

Dusić pieczarki na wolnym ogniu, aż ubędzie wody. Dodać pokrojone w kosteczkę: cebulę i wędlinę. Smażyć na małej ilości oleju lub masła ok. 1,5-2 min. W tym czasie w nagrzanym piecu upiec pieczywko na chrupkie. Do patelni dodać jajka i jeszcze przez chwilę smażyć na wolnym ogniu. Na końcu jajecznicę wyłożyć na pieczywo. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!

Potrzebne przybory:

patelnia, szpatułka do mieszania

Uwagi:

Zamiast tych składników można dodać prawie wszystkie inne przez was wybrane, ale dla mnie z tym jest najlepsze!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.06.2006 petron

Moim zdaniem (mojego podniebienia) pieczarki "kłócą się" z wędliną; ja do "lepiszcza" - czyli jaj - opócz boczku i cebuli dodaję smażone pomidory (oczywiście bez skórki i nas... Pokaż więcej

Moim zdaniem (mojego podniebienia) pieczarki "kłócą się" z wędliną; ja do "lepiszcza" - czyli jaj - opócz boczku i cebuli dodaję smażone pomidory (oczywiście bez skórki i nasion) - POLECAM !

Zgłoś 05.06.2007 lenel

zdecydowanie popieram zdanie boczek lub kiełbaska

/ostatecznie resztki z lodówki/, cebulka ,pomidory najlepiej świeże -żeby było pikantnie dodaję papryki ostrej mielonej fajny kolor i s... Pokaż więcej

zdecydowanie popieram zdanie boczek lub kiełbaska

/ostatecznie resztki z lodówki/, cebulka ,pomidory najlepiej świeże -żeby było pikantnie dodaję papryki ostrej mielonej fajny kolor i smak. Smacznego.