Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Eskalopki sojowe

Tekst i foto 02-12-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
24 złprosty10-15 min.-

Składniki:

opakowanie kotletów sojowych (100 g), kostka bulionowa, olej, 1 Fix Eskalopki schabowe w sosie serowym KNORR, 200 ml wody (niecała szklanka), 50 ml śmietany 18% lub 12%.

Jak przyrządzić:

Kotlety sojowe ugotować w wodzie z bulionem, według przepisu na opakowaniu. Ugotowane kotlety podsmażyć trochę na oliwie. Rozmieszaj Fix Eskalopki schabowe w sosie serowym KNORR dokładnie z zimną wodą i śmietaną.
Dodaj do obsmażonych już kotletów sojowych, zagotuj całość i gotuj na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Opcjonalnie możesz dodać pokrojone pieczarki.

Jak podawać?

Można podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą, frytkami lub chlebem. Plus dowolna surówka.

Uwagi:

Danie bardzo proste, do zrobienia w 10 minut. Zamiast śmietany można dać mleko i jest równie smaczne. Eskalopki sojowe wymyśliłam sama, szukając pomysłu na bezmięsne danie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.12.2009 Koza

Proste i pyszne :) Aż dziwne że sama na to nie wpadłam :) SUPER!