Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fałszywe ślimaki

Tekst i foto kinga 05-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

- śliwki kalifornijskie,
- orzechy włoskie,
- boczek wędzony w plastrach.

Jak przyrządzić:

Sliwkę kalifornijską nadziewamy połówką orzecha włoskiego, następnie owijamy plasterkiem boczku i spinamy wykałaczką. Ok. 5 - 7 minut na grillu.

Potrzebne przybory:

Wykałaczki.

Jak podawać?

Z grilla prosto do buźki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.08.2004 JuliaA

takie grilowe koreczki sa super!!!!!!!polecam :)

Zgłoś 09.12.2004 kaligos

Zamiast orzecha włoskiego można dodać migdały, też pycha.

Zgłoś 27.06.2005 wooki

Moj ojciec robil takie koreczki, tylko nazywalismy je "drozdy". Do srodka sliwki mozna wpakowac odrobine masy zrobionej z pokruszonych orzechow, przetartego czosnku i majonezu;) Ojcic ... Pokaż więcej

Moj ojciec robil takie koreczki, tylko nazywalismy je "drozdy". Do srodka sliwki mozna wpakowac odrobine masy zrobionej z pokruszonych orzechow, przetartego czosnku i majonezu;) Ojcic stosowal tez jakas zalewe, w ktorej moczyl drozdy, ale to juz wedle uznania, na ostro albo na slodzsza nute - jest teraz taki miodowo - czosnkowy chinski sos do grilla.

A nazwa "drozdy" wziela sie stad, ze kiedys moj ojciec robil je na regatach. Wszyscy mieli juz ostro w czubie i ktos zapytal co to za jedzenie - ojciec bez namyslu palnal, ze drozdy;)) Co najciekawsze, niektorzy te bzdure kupili (ich stan wskazywal na to, ze kupiliby pewnie wszystko), a sprawa sie rypla dopiero w momencie jak ojciec zaczal wmawiac zainteresowanym, ze drozdy lapie sie siatka w sadzie sliwkowym podczas konsumpcji tychze owocow - tego juz nawet najbardziej pijani nie kupili;)))))

Zgłoś 31.10.2005 Martana

Wooki, masz fajne poczucie humoru, Twoj Ojcec tym bardziej. Danie jest pyszne a co do zalewy to najprostrza i najszybsza to wymieszac lejacy miod z dobrym sosem sojowym i juz, to wystarczy, by a... Pokaż więcej

Wooki, masz fajne poczucie humoru, Twoj Ojcec tym bardziej. Danie jest pyszne a co do zalewy to najprostrza i najszybsza to wymieszac lejacy miod z dobrym sosem sojowym i juz, to wystarczy, by aromat nas cieszyl. Pozdrawiam.