Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fantazyjny morszczuk

Tekst i foto maria 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3? złprosty40 min.niska

Składniki:


500 g filetów z morszczuka, 4 marchewki, 2 średnie pietruszki, seler, brokuły, por, kukurydza, bulion warzywny lub rybny, przyprawy: sól, pieprz ziołowy, bazylia, przyprawa do ryby, do ozdoby sałata lodowa, jogurt naturalny, najlepiej light

Jak przyrządzić:


Rybę przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ryby, pozostawić na około 20 minut. Obrać i umyć warzywa: marchewkę, por, seler i pietruszkę. Pokroić najlepiej w zapałkę, może też być gruba kostka, brokuły rozdzielić. Wszystkie warzywa gotować na parze, dopóki nie zmiękną. W tym czasie przygotować bulion i zagotować go, do wrzącego bulionu delikatnie włożyć rybę, po około 5 min skręcić gaz i pozostawić pod przykryciem. Zanim ryba i warzywa zmiękną, warto przygotować sos. Jogurt naturalny przyprawić solą, pieprzem ziołowym i bazylią, wszystko starannie wymieszać. Na półmisku ułożyć liście sałaty, na sałatę delikatnie wyłożyć filet z ryby, obok wyłożyć warzywa, wszystko delikatnie posolić, je
żeli będzie taka potrzeba i polać sosem do smaku.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Można podać z ryżem lub ziemniakami.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.