Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Farfalle z serem dla amatorów

Tekst i foto Edek z Fabryki Kredek 26-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
25 złprosty30 min.?

Składniki:

100 g makaronu farfalle lub innego grubego, 1 serek topiony, łyżka stołowa koncentratu pomidorowego lub 1 duży pomidor pokrojony w kostkę, natka pietruszki, ząbek czosnku, papryka słodka, oregano.

Jak przyrządzić:

Ugotowany na półtwardo makaron układamy cienką warstwą w naczyniu żaroodpornym, rozsmarowujemy na nim koncentrat pomidorowy lub rzucamy pokrojone w kostkę pomidory bez skóry. Na wierzch kładziemy pokrojony w plasterki serek topiony naturalny albo z przyprawami - co kto lubi. Posypujemy papryką, oregano i zmiażdżonym czosnkiem. Zapiekamy 15 minut w temp. powyżej 200 stopni, najlepiej z termoobiegiem. Po wyjęciu posypujemy natką pietruszki i gotowe. Smacznego.

Uwagi:

Dobrze jest zapiekać krótko w jak najwyższej temperaturze, inaczej danie wyjdzie suche.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.