Farsz rusko-szpinakowy
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
? | ? zł | prosty | 40 min. | ? |
Składniki:
ziemniaki,szpinak,
biały ser,
cebula, czosnek, oliwa z oliwek,
sól, pieprz
Jak przyrządzić:
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie przepuścić przez "wygniataczkę". Cebulę drobno posiekać i wraz z wyciśniętym czosnkiem podsmażyć na oliwie. Następnie dodać szpinak i smażyć razem. Zestawić do wystygnięcia. Ser zmielić albo tak samo jak ziemniaki przepuścić przez wygniataczkę, następnie wymieszać wszystkie składniki. Świetny farsz do naleśników, tortilli.Potrzebne przybory:
"wygniataczka"Uwagi:
Proporcje ziemniaków, szpinaku i białego sera mniej więcej 1:1:1, cebula, czosnek w zależności od smaku i upodobań.
Koszyczek z czekolady wypełniony piankami

Deser owocowy z bezą i budyniem
Smaczne i zdrowe desery owocowe jadamy nie tylko latem, chociaż wtedy są najlepsze, ze świeżych sezonowych owoców. Taki deser to czysta improwizacja, maliny, truskawki, banany, porzeczki, bita śmietana, słodkie sosy, galaretki. Ja robiłam go z wcześniej zamrożonych poziomek i truskawek, ale wy możecie wybrać inne owoce.
Komentarze
Zgłoś 03.04.2006 bebe
Super pomysł . Napewno wypróbuję .
Zgłoś 03.06.2006 elzunia
wydaje mi sie ze jako farsz to jest przepyszne
ale czy jesli go sie usmazy jak kotlety to tez bedzie dobry?
zobacze ,jutro zrobie i jak bedzie postaram sie napisac