Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Farsz rusko-szpinakowy

Tekst i foto yagha 31-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty40 min.?

Składniki:

ziemniaki,
szpinak,
biały ser,
cebula, czosnek, oliwa z oliwek,
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie przepuścić przez "wygniataczkę". Cebulę drobno posiekać i wraz z wyciśniętym czosnkiem podsmażyć na oliwie. Następnie dodać szpinak i smażyć razem. Zestawić do wystygnięcia. Ser zmielić albo tak samo jak ziemniaki przepuścić przez wygniataczkę, następnie wymieszać wszystkie składniki. Świetny farsz do naleśników, tortilli.

Potrzebne przybory:

"wygniataczka"

Uwagi:

Proporcje ziemniaków, szpinaku i białego sera mniej więcej 1:1:1, cebula, czosnek w zależności od smaku i upodobań.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.04.2006 bebe

Super pomysł . Napewno wypróbuję .

Zgłoś 03.06.2006 elzunia

wydaje mi sie ze jako farsz to jest przepyszne

ale czy jesli go sie usmazy jak kotlety to tez bedzie dobry?

zobacze ,jutro zrobie i jak bedzie postaram sie napisac