Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasola Krzysia

Tekst i foto wodolej 27-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni90 min.?

Składniki:

- fasolka szparagowa krotko cięta latem,a zimą fasola łuskana,
- koncenrat pomidorowy lub swieze pomidory,
- oliwa do smażenia,
- marchew,
- por,
- pietruszka,
- seler (korzenie),
- sol,
- pieprz,
- wegetta,
- ziola prowans.,
- mieso miel.,
- woda.

Jak przyrządzić:

Ugotowana fasole lub surowa fasolke pocieta na 1 cm kawalki podsmazyc (5 min.) na oleju lub oliwie, dodac pociete w drobne piorka warzywa, pomidory lub koncentrat, podlac woda, doprawic przyprawami i dusić na wolnym ogniu jak bigos. Dodac po 1 godz. na pol godziny drobne kawalki miesa (wielkosci fasoli) i dusic jeszcze pol godz. Pod koniec przyprawic ziolami prowansalskimi. SMACZNEGO!

Uwagi:

Ilosc skladikow wg uznania, najlepiej jednak: na 1 kg fasolki lub 0,5 kg fasoli przypada 0,5 kg warzyw i 0,5 kg miesa mielonego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.08.2004 Blue 7

Wodolej ty lepiej se woda polej bo ohydny to przepis.

Zgłoś 30.09.2004 Marek

Blue 7 ale z ciebie matolica.