Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasolka po grecku

Tekst i foto stoneczka 18-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

0,5 kg fasolki szparagowej (może być mrożona),
1 papryka,
2 cebulki,
keczup,
cukier, pieprz, sól,
1 łyżka masła

Jak przyrządzić:

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć ok. 5 min, dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, smażyć do miękkości, na koniec dodać fasolkę, keczup do smaku (ok. 4 łyżek), sól, pieprz i cukier (ok. 2 łyżeczek), wszystko podgrzewać jeszcze z 6 min.

Jak podawać?

Podawać jako rozgrzewającą sałatkę zimą lub przystawkę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.