Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasolka szparagowa a la spaghetti

Tekst i foto Katarzyna 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.niska

Składniki:

fasolka szparagowa - wedle uznania (ile kto zje), 2 dojrzałe pomidory,
1 średnia cebula,
oliwa z oliwek,
sól, pieprz, bazylia i oregano do smaku

Jak przyrządzić:

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki, tniemy na 3-centymetrowe kawałki i podgotowujemy (najlepiej, żeby była lekko twardawa). W tym czasie podsmażamy na oliwie z oliwek drobno pokrojoną cebulkę. Gdy już będzie szklista, wrzucamy na nią ugotowaną fasolkę i dodajemy drobno pokrojone pomidory. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano, i dusimy pod przykryciem przez jakis czas (zależy, jak kto lubi).

Potrzebne przybory:

nóż, patelnia i deska do krojenia:)

Jak podawać?

Potrawa zarówno dobra na danie główne, jak i dodatek do obiadu np. zamiast ziemniaków:)

Uwagi:

Proste, ale jakie smaczne:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.07.2006 Majka

Oj spróbuję - uwielbiam spaghetti i fasolkę, nie wspomnę o pomidorach, więc połączenie może być extra. Problem w tym jak teraz kupić fasolkę bez łyka:-(((.

Zgłoś 01.08.2006 pawlac

to danie niezwykle proste i tanie. i PRZEPYSZNE! lekkie danie na upalne dni.

Zgłoś 01.07.2011 Laura08

Bardzo lekkie i smaczne danko i napewno zdrowe ja dodalam

przed podaniem plastry mozarelli mmm pycha

Zgłoś 23.08.2008 Maya

no no całkiem to smaczne, właśnie konsumuję. Zawsze to jakaś alternatywa dla bułki tartej i masełka :)