Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasolka szparagowa pyszna

Tekst i foto Beata 01-03-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty15 min.-

Składniki:

fasolka szparagowa, masło, czosnek, sól.

Jak przyrządzić:

Pokrojoną fasolkę szparagową wrzucić na gotującą się i posoloną wodę. Ugotować, przecedzić. Na patelni roztopić masełko, przecisnąć przez praskę czosnek (2-3 ząbki, w zależności kto ile lubi). Jak czosnek zacznie skwierczeć na patelni, wsypać fasolkę. Wymieszać.

Uwagi:

Pyszny dodatek do obiadu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.08.2009 ja,

aby pojsc na latwizne i nie brudzic patelni, maslo mozna rozpuscic w mikrofalowce a pozniej dolozyc pokrojony drobno czosnek :)