Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasolka szparagowa z kurczakiem

Tekst i foto Kamabesy 25-02-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

- 2 garście fasolki szparagowej,
- pierś z kurczaka,
- strąk czerwonej papryki,
- ząbek czosnku,
- łyżka oleju,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Fasolkę oczyścić, opłukać i pokroić w kawałki. Wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować i osączyć. Paprykę piec w nagrzanym piekarniku aż skóra popęka. Następnie ostudzić, zdjąć skórę, a miąższ pokroić w cienkie słupki. Kurczaka pokroić w paski i mocno podsmażyć na oleju. Fasolkę wymieszać z papryką, kurczakiem i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.

Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.08.2005 Iwi

Bardzo dobre. Podałam z ryżem, dodałam jeszcze sosu chili i wtedy było fantastyczne.

Zgłoś 26.03.2006 nimue

ten przepis to mistrzostwo swiata! prosty i smaczny. idealny, nie trzeba mu zadnych udziwnien. pycha! dzieki!

Zgłoś 15.04.2006 aannnnaa

Czy nie można normalnie obrać papryki?? Musi być koniecznie czerwona papryka??

Zgłoś 08.01.2007 ricemice

Co do papryki to raczej surowej nie obierzesz,

papryka lekko upieczona - mieknie i zapada się, tak ze po wyjeciu z piekarnika mozna łatwo zdjac tą woskową skórkę.

Czesto tak przygo... Pokaż więcej

Co do papryki to raczej surowej nie obierzesz,

papryka lekko upieczona - mieknie i zapada się, tak ze po wyjeciu z piekarnika mozna łatwo zdjac tą woskową skórkę.

Czesto tak przygotowywuję paprykę po to aby potem usmażyć w panierce, upieczona papryka jest naprawde słodka, i delikatna,

a nadaje się ta duża czerwona lub zielona, zólta prawdopodobnie również ale ją jeszcze nie próbowałam

Zgłoś 06.07.2007 aga

wlasnie zrobilam ta potrawe polecam bo jest pyszna