Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasolka w pomidorowym sosie

Tekst i foto urszula 27-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.średnio dużo

Składniki:

- 50 dkg fasolki szparagowej żółtej,
- słoiczek przecieru pomidorowego,
- 2 jajka,
- cebula,
- przyprawy: sól, pieprz,
- trochę oleju.

Jak przyrządzić:

Fasolke umyć, odciąc końcówki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka ugotowac na twardo i posiekać. Na olej podsmażyć pokrojoną w kostke cebule, dodać przecier oraz przyprawy (kazdy może dodać jakie lubi), chwilke podsmażyć, wrzucić posiekane jajka, wymieszać. Na końcu wrzucić fasolke wymieszać.

Potrzebne przybory:

Garnek, głęboka patelnia, cedzak, łyżka.

Uwagi:

Można podawać samą lub z ziemniakami i mięsem jak kto lubi. Najlepiej smakuje na ciepło. Ilość skladników można dobierać jak kto woli.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.11.2004 koleś

jeśli chodzi o to to tak o tak.......mniam!!!!!