Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Fasolówka

Tekst i foto arp 15-04-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.?

Składniki:

2 puszki fasoli białej, 2-3 ząbki czosnku, 20 dag boczku wędzonego, 2 cebule małe, 1-2 łyżka smalcu, łyżka mąki, majeranek, vegeta

Jak przyrządzić:

Otwieramy 1 puszkę z fasolą, odlewamy zalewę do garnka a fasole miksujemy na drobno. 2. puszke -zawartosc wlewamy w całosci do garnka. Dodajemy do garnka jeszcze ok. 5 puszek od fasoli wody i gotujemy. Cebulke kroimy drobno w kostke i podsmażamy na smalcu, jak pierwsze cebulki zaczna zmieniac kolor dodajemy troche mąki i dalej podsmazamy, az do uzyskania pożądanego koloru, najczesciej jest to zloty ;) i dodajemy do garnka. Podsmazamy równiez pokrojony w plasterki boczek (ok 1cm x 1cm) i dodajemy do garnka. Dodajemy rozdrobniony czosnek, garsc majeranku, próbujemy i dodajemy do smaku vegety, która dodatkowo dosoli zupke.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.05.2005 psota

fasolówka z fasoli z puszki ?

eeeeeee

Zgłoś 24.05.2005 olaboga

i do tego jeszcze vegeta? fuj!

zacznijcie ludzicha jesc zdrowiej :)

Zgłoś 28.06.2005 magda

ile to trzeba gotowac?

Zgłoś 16.07.2005 Janusz

Fasola z puszki ?????

A może troszkę pavulonu ........

Zgłoś 26.12.2005 daria

z puszki to nie fasolowa najlepsza jest z fasoli perlowej moczonej cala noc z miesem i łazankami

Zgłoś 26.12.2005 Struś pedzi wiatr

nie lubie fasoli bo to wiatropedne warzywo

Zgłoś 17.01.2006 ewica

Z tym majerankiem , to przesada . Wystarczy łyżeczka. Garść to ja daję do flaków .

Zgłoś 01.09.2006 Marek

Fasola z puszki? Fasola zmiksowana?

To nie może być fasolówka!

To jakiś substytut, coś zastępczego.

Fasolówka ma być z ziarnami fasoli, dobry jest piękny Jać, a najlepiej su... Pokaż więcej

Fasola z puszki? Fasola zmiksowana?

To nie może być fasolówka!

To jakiś substytut, coś zastępczego.

Fasolówka ma być z ziarnami fasoli, dobry jest piękny Jać, a najlepiej super piekny Jaś, gotowany na wedzonych żeberkach, z ziemniaczkami, ogromna ilością przypraw: pieprzu, majeranku, magi, podsmażoną cebulką i czosnkiem.

Podawany na gorąco z bułeczką,

Ugotowany w takiej ilości by starczył przynajmniej na dwa dni. Następnego dnia jest jeszcze lepsza!

Zgłoś 03.09.2006 zoska

no fasolka z puszki i zmiksowana nie brzmi to dobrze znika cały urok tej zupy mmmm chyba mam smaczka na fasolowa ;)

Zgłoś 11.11.2006 anna

wszyscy maja racje...fasola zpuszki.ohyda, hyb atrzeba iśc do fastwodowej knajpy

Zgłoś 13.06.2008 wiola

o fuj fasola z puszki

Zgłoś 31.05.2010 Q-nik

A ja zrobiłem i była dobra. Znacie się na zupach jak świnia na imporcie pomarańczy. Ktoś poświęcił swój czas żeby dodać tu przepis (pomijając, że to dobry przepis) tylko po to żeby grono szacown... Pokaż więcej

A ja zrobiłem i była dobra. Znacie się na zupach jak świnia na imporcie pomarańczy. Ktoś poświęcił swój czas żeby dodać tu przepis (pomijając, że to dobry przepis) tylko po to żeby grono szacownych zupoznawców mogło go obsmarować za "fasole z puszki". Jest to jeden z nielicznych sensownych przepisów zamieszczonych pośród tych wszystkich idiotycznych zup z bananów, fistaszków, papai i diabli wie czego jeszcze. Zupa jest prosta w przygotowaniu, smaczna, sycąca a składniki są łatwo dostępne i nie wymagają importu z krajów trzeciego świata.

Dziękuję i pozdrawiam Autora/Autorkę

Zgłoś 23.06.2010 kucharka ze hoho

jak nie mam czasu to tez uzywam fasoli z puszki robie tak z fasolka po bretonsku i nawet raz z szałotem (sałatka ziemnaczana). dobry kucharz wie jak przyrzadzic z kazdego skladnika cos dobrego:)... Pokaż więcej

jak nie mam czasu to tez uzywam fasoli z puszki robie tak z fasolka po bretonsku i nawet raz z szałotem (sałatka ziemnaczana). dobry kucharz wie jak przyrzadzic z kazdego skladnika cos dobrego:)