Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Faszerowana kalarepka z kuskusem

Tekst i foto wspaniała 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
27-8 złprosty20 min.niska

Składniki:

4 młode kalarepki, pół szklanki kaszki kuskus, 4 łyżeczki bulionu wegetariańskiego, pieprz czarny mielony

Jak przyrządzić:

Kalarepki obrać, odciąć z góry plasterek i wydrążyć je, tak żeby pozostały ścianki grubości 1 cm. Do połowy wydrążonej kalarepki wsypać kaszkę kuskus i wlać odrobinę wody, posypać bulionem i pieprzem. Przykryć je czapeczką, włożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować, aż zmiękną, ok. 20 min. W tym czasie kaszka napęcznieje i urośnie.

Potrzebne przybory:

garnek do gotowania na parze, nóż, łyżeczka do wydrążenia

Jak podawać?

Można je podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa lub ryby.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.