Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Faszerowane kalarepki

Tekst i foto agawi 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.niska

Składniki:

4 kalarepki,
2 marchewki,
2 łyżki groszku konserwowego,
2 łyżki kukurydzy konserwowej,
1/2 papryki,
1 pomidor,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
natka pietruszki,
2 łyżki tartej bułki,
1 jajko,
sól, pieprz,
starty żółty ser

Jak przyrządzić:

Kalarepki oczyścić, starannie umyć, odkroić wierzchnią część, wydrążyć miąższ, pozostawiając ścianki o grubości 1 cm. Miąższ i młode listki drobno pokroić. "Skorupkę" posolić. Marchewki pokroić w kostkę (lub młodziutkie w plasterki). Wymieszać posiekaną kalarepę z marchewką, odsączonym groszkiem i kukurydzą. Pomidory i paprykę pokroić i dodać do warzyw, przyprawić do smaku, połączyć z bułką tartą, jajkiem i posiekaną natką. Napełnić kalarepki masą warzywną i gotować w paroważe 20-30 min.

Jak podawać?

Przed podaniem posypać odrobiną sera.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.