Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Faszerowane pomidory

Tekst i foto Beatrice 27-01-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

- 10-15 małych pomidorów,
- puszka tuńczyka,
- mała cebula,
- majonez,
- bazylia,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Pomidory można (ale nie trzeba) sparzyć i obrać ze skórki. Następnie odciąć czubki i wydrążyć miąższ. Przygotować farsz: odsączyć tuńczyka, dodać drobno pokrojoną cebulę, doprawić bazylią, solą i pieprzem. Wymieszać z majonezem. Nałożyć farsz do każdego pomidora.

Uwagi:

Pomidory można udekorować natką pietruszki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.01.2004 katia

superi na małe danko, kolacyjkę i jako przystawka. Super! W wersji bardziej sytej można dodać ryż do farszu.

Zgłoś 03.02.2004 sliwka

pycha!!! super na przystawke !

Zgłoś 02.11.2006 kondek