Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Faszerowane rurki w sosie

Tekst i foto P Y S Z N E 14-02-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty70 min.średnia

Składniki:

1 opakowanie makaronu dużych rurek (ja używam z Lubelli),
30 dag mięsa mielonego,
1 puszkę kukurydzy,
1 puszkę groszku konserwowego,
20 dag tartego sera,
30 dag usmażonych pieczarek (lub gotowy farsz pieczarkowy),
3 opakowania sosu (ja używam grzybowego z Knorra).

Jak przyrządzić:

Surowe mięso mielone solimy i pieprzymy oraz wsypujemy troszeczkę papryki słodkiej. Do doprawionego mięsa wkładamy usmażone pieczarki lub farsz pieczarkowy i kukurydzę oraz groszek i ser. Następnie napełniamy rurki farszem, tak żeby nie wypadał farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym. W osobnym garnku należy rozrobić sos wg. proporcji na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego, w którym są faszerowane rurki wlewamy sos, tak żeby zakrył prawie 3/4 rurki.
Wstawiamy do piekarnika pod przykryciem pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 st. do momentu, aż rurki zmiękną.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.03.2009 noemi.best,

hmmm... dzial wegetarianskie, a ja tu w przepisie mieso mielone widze....