Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filecik smażony palce lizać

Tekst i foto Mintaj 19-10-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1 osoba7 zł-20 min.?

Składniki:


- filet rybny (mrożony) np. mintaj
- cebula
- musztarda
- przyprawy (sól, pieprz,wegeta)

Jak przyrządzić:

1) Troche rozmrożony filecik doprawiamy.
2) Smażymy na masełku posiekaną cebulkę.
3) Potem smażymy filet.
4) Już usmażony filet wykładamy na talerzyk, posypujemy go cebulką (im więcej tym lepiej) i smarujemy na wierzchu musztardą.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Do tego proponuję klasycznie surówkę z kapusty (kiszonej) i ziemniaczki, pychotka!

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.02.2006 tutu

Zauważyłam, ze nijaki lalapupu ma hobby polegające na skakaniu od przepisu do przepisu i wypisywanie uwag na temat "zabójczej" vegety. To juz chyba piaty jaki widze. Czyżby jakis uraz ... Pokaż więcej

Zauważyłam, ze nijaki lalapupu ma hobby polegające na skakaniu od przepisu do przepisu i wypisywanie uwag na temat "zabójczej" vegety. To juz chyba piaty jaki widze. Czyżby jakis uraz z dziecinstwa? I czy probowales w ogole tego dania? Bo chyba komentarze sluża do napisania swej oceny. A vegeta w małych ilościach naprawde jest dobra. Bo gdyby mysleć tak jak ten ktos to sól podobno też szkodzi, czyz nie? Moim zadniem rybka pyszna. Polecam!

Zgłoś 26.10.2005 lalapupu

zamiast vegety, czyli chemicznego badziewnego proszku dla ludzi nie znajacych dobrego smaku, uzywaj naturalnych przypraw ziolowych, a zobaczysz co to znaczy pyszne jedzenie :)

Zgłoś 28.10.2005 Mintaj

Ziołowe przyprawy jak najbardziej, równiez używam.

Zgłoś 06.11.2005 Synthia

Lalapupu nie pisz bzdur zioła ziołami, ale uważam, że odrobina wegety czy czegoś w tym rodzaju bardo podnosi smak, a idąc twoim tokiem myślenia człowiek nic nie powinien jadać bo cokolwiek nie z... Pokaż więcej

Lalapupu nie pisz bzdur zioła ziołami, ale uważam, że odrobina wegety czy czegoś w tym rodzaju bardo podnosi smak, a idąc twoim tokiem myślenia człowiek nic nie powinien jadać bo cokolwiek nie zjemy jest nafaszerowane chemią i zapewniam Cię, że na codzień zjadasz i wypijasz gorsze świństwa niż to co proponuje Mintaj. PS. Mintaj dzięki za świetny przepis i nie przejmuj się komentażami jakiegoś gogusia.

Zgłoś 02.03.2007 magam70

A ja znalazlam vegete ekologiczna, bez zadnych srodkow chemicznyc i konserwantow:) przepis pyszny:)

Zgłoś 27.09.2006 ola

hej, to rybe smazy się na masle?

Zgłoś 17.06.2013 gość

That's the best ansewr of all time! JMHO