Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filet z dorsza na kapuście

Tekst i foto SYLWIA 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.327 porcja

Składniki:

20 dag kiszonej kapusty, 20 dag świeżego fileta z dorsza (bez skóry), łyżeczka oleju, 1/3 szkl. bulionu, sól, pieprz, kminek

Jak przyrządzić:

Kapustę pokrój i podduś z olejem, dodaj bulion (może być z kostki), przypraw. Filet umyj i osusz. Połóż rybę na kapuście i duś wszystko razem ok. 10 min. Przełóż na talerz, zjedz z ugotowanym ziemniakiem.
Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.02.2010 Krzychu

Jeszcze lepsze będzie to danie ,gdy do kapusty dodasz smażoną cebulę na boczku , a podsmażoną wcześniej rybę umieścisz pomiędzy dwoma warstwami kapusty .Ważna jest spora ilość pieprzu .

... Pokaż więcej

Jeszcze lepsze będzie to danie ,gdy do kapusty dodasz smażoną cebulę na boczku , a podsmażoną wcześniej rybę umieścisz pomiędzy dwoma warstwami kapusty .Ważna jest spora ilość pieprzu .