Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filet z kurczaka w pergaminie

Tekst i foto Wojtek z Torunia 29-08-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3-prosty--

Składniki:

Filet z kurczaka (3 połówki), czosnek (po ząbku na połówkę), bazylia, oregano (z paczki), ziemniaki (3 duże szt.), papryka (3 strąki), cebula(1 duża), ogórki kiszone (3 szt), seler (ze słoika-nitki). Olej. Pergamin do pieczenia.

Jak przyrządzić:

Filet z kurczaka ułóż na pergaminie,każdą połówkę osobno (pergaminu tyle, aby później zawinąć). Na filet wyciśnij po ząbku czosnku (lub pokrój go na drobne kwadraciki), posyp to oregano i bazylią.
ziemniaki (3 duże szt.), papryka (3 strąki), cebula (1 duża), ogórki kiszone (3 szt) pokrój na małe kwadraciki i całość lekko zeszklij na patelni w gorącym oleju. Następnie tak zeszkloną mieszankę połóż na filecie i dodaj na to seler (ze słoika-nitki). Pergamin zawiń i skręć na końcach szczelnie. Włóż do piekarnika o temp. 180 st. na 30 - 40 minut. Obiad na 3 osoby. pycha.

Potrzebne przybory:

Patelnia, wyciskarka do czosnku, nóż do warzyw.

Jak podawać?

Na szybko - w pergaminie, obiadowo - na talerzach.

Czas przygotowania:

30-40 min.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.09.2008 Rysiaa,

wspanialy przepis laduje do ulubionych-wkrotce do wyprobowania.

Zgłoś 13.09.2009 ,

ciekawe!może być smaczne- wypróbuję!!