Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filet z łososia ze szpinakiem

Tekst i foto greta-79 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty? min.niska

Składniki:

40 dag filetów z łososia norweskiego (bez skóry),
1 cytryna,
opakowanie mrożonego szpinaku,
czosnek,
sól, pieprz.

Sos:
pięć cząstek pomarańczy i mandarynek, ananasa,
jedna limetka,
50 ml oliwy,
50 ml sosu sojowego,
przyprawy, sól i pieprz

Jak przyrządzić:

4 porcje ofiletowanej ryby posyp solą i pieprzem oraz skrop cytryną. Można ją upiec na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, na grilu, w rękawie foliowym lub też w parowarze - do wyboru do koloru;)
Ugotuj szpinak z dużą ilością czosnku. Składniki sosu utrzyj mikserem, wymieszaj i przypraw. Łososia skrop sosem i ułóż na szpinaku.

Uwagi:

Jeśli lubisz dania jeszcze bardziej pikantne, możesz dodać do sosu nieco pokruszonej papryczki czuszki lub trochę chrzanu wasabi.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.12.2006

REWELACYJNE DANIE SMAKOWITA SMAKOWITOŚĆ