Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filet z pangi w sosie

Tekst i foto pascal2 30-10-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-średni-średnia

Składniki:

3 zamrożone filety z pangi, sól, Vegeta, sos pikantny "Tao Tao", skórka od cytryny (cienka), natka pietruszki, Ziarenka Smaku.

Jak przyrządzić:

Wlewamy sos do miski, obieramy cytrynę z cienkiej warstwy skórki i siekamy razem z 10 listkami natki pietruszki. Posiekaną skórkę i natkę wsypujemy do miski z sosem i dodajemy szczyptę Ziarenek Smaku. Jeden filet z pangi kroimy na trzy i posypujemy solą i Vegetą z obu stron każdą część, i tak z pozostałymi filetami. Później kładziemy filety na blasze i wkładamy do piekarnika.

Potrzebne przybory:

Blacha, nóż, łyżeczka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.11.2008 Krys,

Kiedy uzyc sos?Przed upieczeniem pangi,czy po?