Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filety drobiowe z pieczarkami

Tekst i foto Scarlett 25-08-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5-7 porcji? złprosty25 min.?

Składniki:

- 1 kg filetów drobiowych,
- 1 duży słoik pieczarek marynowanych,
- 1/2 kostki masła,
- 1 serek topiony śmietankowy,
- 2 łyżki śmietany,
- sól,
- pieprz,
- vegeta,
- papryka mielona.

Jak przyrządzić:

Filety pokroić w paski, dodać przyprawy, podlać wodą i dusić. Podsmażyć na maśle pieczarki. Do podduszonego mięsadodać pieczarki, serek, śmietanę. Zagotować.

Potrzebne przybory:

Rondelek, patelnia, noż, deska do krojenia.

Jak podawać?

Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.10.2003 jadzianoz

Czy te pieczarki na pewno sa marynowane a potem smazone. Czy po prostu konserwowe.

Zgłoś 09.11.2003 Scarlett

Oczywiście, że marynowane.

Zgłoś 29.07.2005 ewelina

dobrze smakuja pieczarki marynowane podsmazone??????

Zgłoś 29.10.2005 Camomila

Wydaje mi się, że świerze pieczarki dałyby lepszy smak i aromat.

Zgłoś 15.04.2006 aannnnaa

...czy te filety pokroić w paseczki...czy w takie mini kotleciki...??