Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filety rybne duszone z pieczarkami

Tekst i foto Joanna 31-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty17 min.108 kcal - porcja

Składniki:

4 duże filety rybne, 4 łyżeczki soku z cytryny, 2 duże pory (tylko biała część), 2 szklanki bulionu z warzyw, 20 dag pieczarek, po ćwierć łyżeczki tymianku, szałwii oraz majeranku, pół łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Filety posypać z obu stron solą i pieprzem. Pory i pieczarki umyć. Pory pokroić w krążki, pieczarki w cienkie plastry. W rondlu zagotować bulion z sokiem z cytryny, włożyć rybę i gotować pod przykryciem na małym ogniu 5 min. Dodać pory i pieczarki, zagotować, przykryć i dusić razem z rybą następne 5 min. Następnie przewrócić filety na drugą stronę, wsypać wszystkie przyprawy i dusić 7 min.

Jak podawać?

Podawać z ryżem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.