Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filety z drobiu z pieczarkami

Tekst i foto calineczka 15-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
Tyle ile kotletów, ilość pieczarek i sera wg uznania jedzącego.? złprosty40 min.średnia (ser zółty)

Składniki:

4 filety z kurczaka, 30 dag pieczarek, starty żółty ser, keczup, przyprawy jak kto lubi.

Jak przyrządzić:

Filety podzielic na kotleciki, każdy kotlet obsmażyc na patelni. Pieczarki pokroić drobno i poddusic na maśle. Do żaroodpornego naczynia (można wyłożyć folią aluminiowa zeby ser nie przywarł do naczynia) włożyc kotlety w jednej warstwie, posmarować je lekko keczupem, na to położyć pieczarki i posypać zółtym serem. Zapiekać gdzieś w 180 st. aż ser się rozpuści.

Potrzebne przybory:

naczynie do zapiekania, patelnia, rondel do duszenia pieczarek, tarka

Jak podawać?

w gre wchodza ziemnaki, ryz, kuskus, frytki a nawet chlebek.

Uwagi:

Można do tego użyc każdego mięsa któremu nadamy formę kotletów, można dać zielonej pietruszki i co kto chce.

Czas przygotowania:

Jak duszą się pieczarki, my ścieramy ser i podsmażamy kotlety. Im mocniej podsmażone kotlety tym krócej w piekarniku i odwrotnie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.03.2005 Nata

SUPER ZECZ, Z TYM ZE PIERSI NIE MUSZĄ BYĆ SMAŻONE :), ONE I TAK SZYBKO SIE PIEKA, SER MOŻNA POSYPAĆ NA 5 MINUT PRZED WYJECIEM Z PIEKARNIKA.

Zgłoś 14.05.2005 Bartek

Mi sie podoba :)

Zgłoś 04.08.2006 kasia

mniam mniam to jest pyszne

Zgłoś 04.08.2009 kati

bardzo dobre danie..ja jednak nie podsmazalam wczesniej piersi na patelni tylko surowe zapiekalam..goraco polecam!!!