Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filety z flądry z dzikim ryżem

Tekst i foto Mariola 02-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złśredni60 min.310 kcal

Składniki:

15 dag dzikiego ryżu,
4 filety z flądry,
2 łyżki soku z cytryny,
ząbek czosnku,
2 łyżki posiekanej bazylii,
łyżka masła,
2 łyżki śmietany,
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Ryż namoczyć w ciepłej wodzie, odstawić na 2 godziny. Posolić, gotować pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.
Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, przepołowić.
Rybę z czosnkiem ugotować w parowarze lub na wkładce do gotowania na parze. Trzymać w cieple.
Ryż wymieszać z bazylią, masłem i śmietaną, podgrzewać chwilkę, mieszając, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z flądrą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.