Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych

Tekst i foto margitka 20-05-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 1 duży filet z kurczaka,
- wiórki kokosowe (ok.3 łyżek)według upodobania.

Glazura:
- 5 łyżek keczupu,
- 3 łyżki oleju,
- sok z połowy cytryny (nie koniecznie),
- 2 łyżki miodu (najlepiej płynnego),
- 2 łyżki sosu sojowego.

Jak przyrządzić:

Filety z kurczka oczyścić opłukać i podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić tłuczkiem opruszyć solą i pieprzem.
Podane składniki wymieszać (będzie to nasza glazura). Posmarować mięso i zostawić na noc w lodówce.
Piec na grillu smarując co jakiś czas resztą glazury. Na koniec posypać wiórkami.

Potrzebne przybory:

Pędzelek do glazury.

Jak podawać?

Na ciepło. Zimna i odgrzewana nie jest smaczna.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.06.2004 ANia

KOMENTARZ: nie probowalam, ale brzmi nieźle hehehehehe

Zgłoś 15.06.2004 margitka

To spróbuj. Jest pycha.

Zgłoś 19.07.2004 ciano

Hejka margitka. A może calą tę potrawę - a jest cool - okrasić delikatenie piwkiem???

To działa.

Zgłoś 21.07.2004 margitka

Dlaczego nie. Wszystkiego można spróbować.

Zgłoś 17.06.2005 Atrakcyjny Radeczek

E tam 3 lyzki wiorek!!!

- Jak sie bawic- to sie bawic!!!!!

4 lyzki i jest mmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 21.09.2006 Kalafion

Ja podaję to z mieszanką do tego - zrbuz w pieprzu i mięcie

Zgłoś 21.09.2006 Kalafion

Arbuz mialo być - i czesto polewam malibu dla smaku

Zgłoś 12.12.2007 marta

ja dodaje jeszcz cókru