Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Filety z perlicy z zielonym pieprzem

Tekst i foto ... 27-01-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-prosty30 minut min.-

Składniki:

4 filety z perlicy wielkopolskiej DROP, 20 dag masła, 2 dymki, 4 łyżki gęstej słodkiej śmietany, 2 łyżki zielonego pieprzu.

Jak przyrządzić:

Rozpuścić na patelni masło i zarumienić równo przyprawione solą i pieprzem filety. Dorzucić posiekana dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać pieprz zielony i śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut. Podawać z ryżem lub pieczonymi ćwiartkami ziemniaków.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.01.2010 waldek84

jak bylem maly wciagalem u babci sa jeszcze perlice w hodowli daj adres gdzie bo po za tym ze sa smaczne to w stodole czy w szopie nie spotkasz zadnego szczura jak sobie tam zyja