Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Flaczki drobiowe

Tekst i foto helas 07-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

2 piersi kurczaka,
40 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por),
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka oleju,
imbir,
ziele angielskie,
sól,
pieprz,
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Jak przyrządzić:

Piersi umyć, pokroić w cienkie paski tak jak flaki. Patelnię teflonową posmarować oliwą, rozgrzać, włożyć przygotowane mięso, lekko obrumienić, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, podlać 1/4 szklanki wody. Dusić na małym ogniu. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w makaronik, posolić, dodać do duszącego się mięsa. Dusić, w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Pod koniec duszenia dodać przyprawy.

Jak podawać?

Z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.09.2006 Ania

Mam flaczki drobiowe - SUPER!!! smaczne, dodałam prawie wszysto co proponowano w postach: zielony groszek, skóre, majeranek,liść laurowy, zasmażkę (z tym miałam kłopot, moze ktos poda niezawadny... Pokaż więcej

Mam flaczki drobiowe - SUPER!!! smaczne, dodałam prawie wszysto co proponowano w postach: zielony groszek, skóre, majeranek,liść laurowy, zasmażkę (z tym miałam kłopot, moze ktos poda niezawadny sposób zrobienia zasmażki bez grudek)

Zgłoś 02.11.2006 inkwizytor

Ania czy ty zglupialas groszek we flaczkach bober jeszcze dorzuc .Spalic na stosie !

Zgłoś 31.12.2006 piotr

Proponuje dodac 1go utartego na grubych oczkach ogorka kiszonego - dodaje wspanialy smaczek(pietruszka i marchewka tak samo tarte), majeranek - podstawa a mieso (niekoniecznie piersi) raczej &q... Pokaż więcej

Proponuje dodac 1go utartego na grubych oczkach ogorka kiszonego - dodaje wspanialy smaczek(pietruszka i marchewka tak samo tarte), majeranek - podstawa a mieso (niekoniecznie piersi) raczej "szarpane" w paski aby calosc mialo konsystencje flakowata. Groszek - jak najbardziej tylko w niewielkich ilosciach. Zawsze robie wiecej i geste - by czesc zamrozic, jak znalazl gdy naleci smak lub trzeba cos szybko/nagle podac.

Zgłoś 31.12.2006 piotr

ZAPOMNIALEM !!!

Jeszcze KONIECZNIE pieczarki, nieduze - klasyczne plasterki "T"