Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Flaczki drobiowe

Tekst i foto borowka 08-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
815 złśredni80 min.?

Składniki:

2 udka z kurczaka, 60-80 dag żołądków drobiowych, włoszczyzna, majeranek, papryka, curry, pieprz.

Jak przyrządzić:

Z podanych składników gotujemy rosół do miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjmujemy włoszczyznę i mięso i kroimy w drbne paski mięso i warzywa bez cebuli i pora. Następnie wrzucamy to wszysko do rosołu, zagotowujemy i przyprawiamy majerankiem, papryką pieprzem i curry.

Potrzebne przybory:

deska do krojenia, garnek i nóż

Jak podawać?

W bulionówkach, z pieczywem.

Uwagi:

Danie dość tanie i czasochłonne, ale wykwintne.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.12.2006 ewcia

uwielbiam te flaczki!!! nie moglam nigdzie dostac przepisu na nie.. dzieki wielkie! jutro robie!!!