Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Flaczki z jarzyn

Tekst i foto nina 10-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

4 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, por, cebula, łyżka mąki, łyżka masła, 15 dag makaronu krajanka lub 5 naleśników, łyżka sosu sojowego, majeranek, 1/4 łyżeczki imbiru, pieprz ziołowy, sól

Jak przyrządzić:

Jarzyny oczyścić, pokroić w wąskie paseczki i gotować w 3 litrach wody. Kiedy będą miękkie, wymieszać mąkę z małą ilością wody i wlać do jarzyn, zagotować. Dodać masło i przyprawy, tuż przed podaniem wrzucić wcześniej ugotowany makaron lub dodać pokrojone w paski wcześniej upieczone naleśniki i smacznego!

Uwagi:

Majeranek najlepiej dodać pod koniec gotowania, wtedy doda flaczkom wspaniałego aromatu. Jest to zupa dla tych, którzy nie lubią mięsa, wspaniała dla dzieciaków.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.