Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Flaczki z kurczaka

Tekst i foto marta tczew 29-01-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty? min.?

Składniki:

1 duży kurczak, włoszczyzna, ząbek czosnku, liść laurowy, łyżka majeranku, łyżka maggi, łyżka słodkiej sproszkowanej papryki, łyżka jarzynki lub vegety, ziele angielskie, koperek, sól i pieprz.

Jak przyrządzić:

Kurczaka i włoszczyznę umyć, zalać dwoma litrami wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, jarzynkę, obrany czosnek i gotować. Gdy włoszczyzna będzie miękka, wyjąć mięso i warzywa z wywaru. Oddzielić mięso od skóry i kości, pokroić w paski, włożyć do wywaru, dodać pokrojone w słupki warzywa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać posiekany koperek.

Uwagi:

Moja rodzina to bardzo lubi, robię to często, bo jest naprawdę smaczne, polecam.

Czas przygotowania:

Zależy, ile kurczak będzie się gotował.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.11.2007 eeeewa

jeżeli to mają być flaczki, to bym nie doprawiała koperkiem a raczej majerankiem