Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Flaczki z pstrąga

Tekst i foto elizbeth 24-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:


- pstrąg oprawiony, wyfiletowany
- mrożonka warzywna, paski (musi być z porem)
- łyżeczka masła
- przyprawa do flaków (gotowa albo majeranek, imbir, gałka muszkatołowa, pieprz..)
- vegeta lub coś w tym rodzaju
- koncentrat pomidorowy
- troche cytryny

Jak przyrządzić:


Mrożone warzywa gotujemy na małym ogniu z masłem, vegetą i małą ilośćią soku z cytryny i cukrem (b. niewiele). Pokrojonego w paski pstrąga dodajemy do wywaru i gotujemy powoli wraz z przyprawami. Na łyżce masła podsmażamy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego z 1 łyżką mąki i pod koniec gotowania dodajemy do zupy. Pstraga można przed dodaniem do wywaru obtoczyć w mące i podsmażyć.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Przepis ten dostałam od koleżanki i jak nie lubię zup rybnych, tak ta mi smakuje, bo dzięki przyprawie do flaków zdobyła charakterystyczny smak, który ją trochę różni od tradycyjnych zup rybnych, gdzie dodaje sie tylko koncentrat pomidorowy, ewentualnie pieprz. Polecam.

Czas przygotowania:


Gotuje się szybko, trzeba uważać żeby nie przegotować bo może się rozpaść.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.