Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Flaki z boczniaka

Tekst i foto Alicja 04-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

- 75 dkg fileta drobiowego,
- 1kg boczniaka,
- warzywa.

Jak przyrządzić:

Filet pokroić w paski i obsmażyć na maśle z jarzynami startymi na tarce (marchew, pietruszka, seler) dać do gara i gotować.
Boczniaka pokroić w paski i obsmażyć na maśle i do gara – gotować.
Dodać pieprz, vegetę i cebulkę obsmażoną, a na końcu zasmażka.

Uwagi:

Danie dla tych, co są zabiegani.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.01.2003 vegetka

Flaczki super. Dodałam do nich jeszcze gotową przyprawę do flaczków. Bez niej danie smakowało troszkę jak zwykły gulasz.

A dla wegetarian więcej warzywek i bez kurczaka. Polecam !

... Pokaż więcej

Flaczki super. Dodałam do nich jeszcze gotową przyprawę do flaczków. Bez niej danie smakowało troszkę jak zwykły gulasz.

A dla wegetarian więcej warzywek i bez kurczaka. Polecam !

Zgłoś 11.08.2003 Semia

super!

Pamietajcie tylko ze boczniaka nie należy kroić wzdłuż blaszek bo wtedy nigdy sie nie ugotuje :)

Zgłoś 22.03.2004 pingus

a ja robie boczniaki jak schabowe tez pycha !!!!

Zgłoś 02.12.2005 miewit

A co to za flaki bez majeranku. Dopiero on daje smak prawdziwym flaczkom