Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Frykas z kurczaka w sosie serowym

Tekst i foto Magda R 16-07-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.?

Składniki:

300 g sera lazur kremowy, 150 g sera lazur grzybowy, 600 g fileta z kurczaka, 200 ml śmietany 36%, 200 ml wody, przyprawa warzywna, sól.

Jak przyrządzić:

Filet kroimy w kostkę ok. 1 x 1 cm, a następnie gotujemy w małej ilości wody z solą i przyprawą warzywną. Następnie odlewamy wodę i dodajemy sery lazur kremowy i lazur grzybowy, śmietanę i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Aby uzyskać gęstszą konsystencję sosu, możemy zaciągnąć go zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej.

Jak podawać?

Podajemy z ryżem i młodą marchewką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.